У Дніпрі може з’явитися «Тупик Коломойського» – Борис Філатов подав прохання про перейменування вулиці Короленка

15.06.2020 18:05   -

Через скандальний сюжет на каналі «1+1» (що належить олігарху Ігорю Коломойському), в якому було сказано, що відремонтовану вулицю Короленка у Дніпрі через неякісний ремонт було «змито дощем», міський голова Дніпра Борис Філатов вирішив відреагувати на спрямовану проти нього акцію досить неординарно.

Сьогодні Філатов подав клопотання до міської комісії по топоніміці із пропозицією провести громадські слухання з приводу перейменування вулиці Короленка в «Тупик Коломойського».

«У зв’язку з відсутністю цієї вулиці на мапі я вимушений звернутися до міської комісії щодо присвоєння найменувань (перейменування) вулицям, провулкам, проспектам, площам, паркам, скверам, мостам та іншим об‘єктам, розташованим на території міста Дніпра, з проханням розглянути перейменування колишньої вулиці Короленка», — йдеться у документі.

Також мер Дніпра повідомив, що на цьому зупинятись не збирається і хоче перейменувати футбольний стадіон «Дніпро-Арена»

«И, да, следующая к переименованию – уничтоженная Коломойским «ДнепрАрена». Предполагаемое новое название «АренаБена». Далее – везде, где этот человек отметился в родном Городе», – написав Філатов на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, що раніше Дніпровська міська рада надіслала телеканалу «1+1» вимогу спростувати недостовірну інформацію. У сюжеті з назвою «Скандальна реконструкція» журналісти озвучили тези, які ніби, не відповідають дійсності. Зокрема, автори стверджували, що посадовцям міськради байдуже, хто бере участь у тендерах, бо репутація підрядників – не їхня справа.