Поліцейських, що вчора побили аспіранта КНУ біля Шевченківського суду, відсторонено від роботи

16.06.2020 07:31   -

Вчора під час слухання справи Стерненка у Шевченківському суді Києва двоє поліцейських побили одного з мітингувальників. Кадри жорстокого поводження поліції з громадянами швидко поширились у мережі і викликали обурення.

Окрім того, побитим виявився не просто випадковий хуліган – це був ветеран війни на Донбасі, аспірант історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Кір’яков Олександр Євгенович. Адміністрація історичного факультету зробила відповідну заяву зі зверненням до керівників поліції.

Коли весь світ накрила хвиля протестів проти поліцейського свавілля, коли Україну потрясають гучні скандали, пов’язані зі злочинами, вчиненими поліцією, боляче констатувати, що деякі наші правоохоронці розтоптали Конституцію, забули уроки Революції Гідності – і те, якою трагедією обернулися насильні дії їхніх попередників проти демонстрантів у 2013-2014 роках. Вони не хочуть бачити справжніх ворогів, які щодня вбивають наших захисників на Східному фронті”, – сказано у заяві.

Без права на помилку | ВІКНА. Новини Калуша та Прикарпаття

Керівництво Національної поліції Києва відсторонило причетних до побиття поліцейських від роботи і призначило відповідне службове розслідування, і всі матеріали по справі передало до ДБР.

Виходячи з інформації у пресі, де є фото, на якому є дії, які можуть свідчити про можливе перевищення сили поліцейськими, мною призначена службова перевірка. Ці двоє осіб відсторонені від несення служби“, – прокоментував ситуацію керівник поліції Києва Андрій Крищенко у коментарі “Українській правді”.