У Дніпрі майже 70% захворілих на коронавірус подолали хворобу, – департамент охорони здоров’я населення міськради

17.11.2020 13:41   -
Автор:

Станом на 17 листопада в Дніпрі зареєстровано 13 501 випадок захворювання на COVID-19, у той же час одужали 9 238 людей. Таким чином, за весь час із загальної кількості захворілих у місті 68,4% подолали хворобу.

На сьогодні 3 580 пацієнтів лікуються амбулаторно, в стаціонарах знаходяться 683: у 21-й лікарні – 170 пацієнтів, у 16-й лікарні – 102, у 4-й лікарні – 120 пацієнтів, у лікарні № 6 – 79 пацієнтів, у 9-й лікарні – 87, в 11-й лікарні – 119, а у 6-й дитячій – шість пацієнтів з COVID-19. Про це під час брифінгу повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко.

У місті продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Вони здійснили 6 487 виїздів та обстежили 44 166 осіб.
При цьому, представниця департаменту охорони здоров’я населення вкотре нагадала мешканцям міста про користь та необхідність прогулянок на свіжому повітрі. Тетяна Мартитенко наголосила, що більшість сезонних захворювань у зимовий період виникають не через надмірне перебування на холоді. Погано провітрені приміщення, сухе повітря через опалення, малорухливий спосіб життя – усе це послаблює імунітет та створює сприятливе середовище для вірусів.

«Ходіння пішки впливає на багато факторів ризику: знижує артеріальний тиск; знижує високий рівень холестерину, що в свою чергу знижує ризик появи інсульту та ішемічної хвороби серця; знижує вірогідність захворіти на діабет; пришвидшує метаболізм та нормалізує надмірну вагу; поліпшує настрій та зменшує стрес та тривожність. Але пам’ятайте, що в умовах пандемїї під час прогулянок необхідно дотримуватися соціальної дистанції. У місцях перебування людей – надягати маску», – зазначила Тетяна Мартиненко.