У Дніпрі комунальники привели до ладу Запорізьке шосе та прилеглу зелену зону

06.04.2021 14:00   -

У Дніпрі триває весняне прибирання. На Запорізькому шосе зранку три машини спецтехніки очищали дороги та тротуари, а комунальники прибирали сміття на прилеглій зеленій зоні.

«Очищуємо дороги від сміття, яке залишилось після зимового посипання. Задіяли техніку європейського виробництва, так званий пилосмок, який прибирає сміття з прибордюрної частини дороги. Мийна машина чистила колесовідбійний брус. А от мінітехніка очищувала тротуари, ще за її допомогою можна мити лавочки та урни», – доповів Антон Андрієнко, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників.

 Спецтехніка працює по місту цілодобово, бо є вулиці із щільним трафіком, там можливо проводити прибирання лише вночі, а на деяких ділянках – уранці та вдень. «За день у середньому місто очищує 12 машин спецтехніки, задіяної для підмітання доріг, 8–9 очищують тротуари, також працюють 16 комунальників. Щодня збирається 80 тонн вуличного сміття, а понад 70 тонн зібраного – з урн та залишеного людьми», – підкреслила начальниця відділу благоустрою управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Литвинова.

Бути уважними до парків і зелених зон закликала містян дорожня робітниця Анна Іщенко: «На ділянці є урни, сміттєві баки, проте люди чомусь до них не доходять, доводиться нам, комунальникам, доносити сміття до місця призначення. Складно звичайно: бляшанок багато, упаковок від їжі, її залишки посеред дороги лежать. Якщо б містяни були охайними на вулицях, ми б змогли більше території очистити у місті за відведений робочий день».