У Дніпрі інспекція з благоустрою продовжує боротися з незаконними забудовами

15.09.2021 16:48   -

У Дніпрі інспектори з питань благоустрою міської ради продовжують виявляти незаконні самочинно побудовані споруди на територіях загального користування. Тиждень тому на вул. Шмідта, 43 демонтували двометровий паркан біля житлового будинку. На це було рішення виконкому.

За словами начальника інспекції Руслана Мороза, на споруду надходили численні скарги від мешканців сусідніх будинків: «Паркан встановили без узгоджень. Виявилось, що за ним мешканці почали прибудовувати до першого поверху додаткові житлові площі на міській території загального користування. Якщо виявиться, що це теж незаконні споруди, доведеться демонтувати і їх».

Для зведення будь-якої споруди, прибудови необхідно: зробити землевідведення на площу ділянки, де планується те чи інше будівництво, мати погодження від Головного архітектурно-планувального управління та дозвіл від управління Державного архітектурно-будівельного контролю.

Загалом з початку року інспекція з питань благоустрою міськради демонтувала понад двісті незаконно самочинно побудованих споруд, зокрема й прибудов, парканів, балконів, гаражів тощо.

«Усе, що зведено, прибудовано без дозвільних документів, демонтуватиметься!» – наголосив начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз.

Нагадаємо, що раніше міська влада Дніпра оголосила про “війну” з незаконними забудовами в місті. 27 серпня було здійснено демонтаж одразу двох об’єктів по проспекту Олександра Поля, 33. На це було рішення Кіровського районного суду Дніпропетровська, залишеного в силі постановою Дніпровського апеляційного суду.

«Мерія нарешті почала знесення цілих будівель, які споруджували без дозволу міської влади. Шановні земляки, підприємці, а надто – забудовники, рано чи пізно я доберуся до кожного, хто думає, що буде жити у Дніпрі за своїми правилами. Наше прекрасне місто – це не кормова база для тих, хто десятиліттями вважав себе господарями життя», – написав мер Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook 27 серпня.