У Дніпрі до Дня захисників та захисниць провели футбольний турнір серед дітей-сиріт

12.10.2021 17:50   -

Напередодні Дня захисників та захисниць України у Дніпрі влаштували святковий футбольний турнір. Учасники – діти-сироти із різних районів області, – повідомляє ДніпроОДА.

На поле вийшли шість команд. Збірні Дніпра, Нікопольського, Синельниківського, Кам’янського, Новомосковського та Дніпровського районів. Юним футболістам від 9 до 12 років. Хлопці – вихованці дитячих будинків сімейного типу, прийомних родин, центру соціальної підтримки.

Грали у міні-футбол. Два тайми по 10 хвилин. Перед початком традиційне шикування та Гімн України.

«Наші військові захищають кордони та незалежність рідної держави. А ви сьогодні бороните спортивну честь своїх міст та районів», – звернулась до учасників змагань головна спеціалістка служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Людмила Ткач. 

Головний арбітр розповів як проходитиме турнір і дав стартовий свисток. Підтримати юних футболістів прийшли вихователі, прийомні мами, законні представники, тренери.

«Для кожного учасника підготували пам’ятні медалі та солодкі подарунки. А для  переможців та призерів ще й кубки, грамоти, комплекти футбольної форми», – розповів один з організаторів турніру Ярослав Дерев’янко.

Мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Тетяна Краєва загалом виростила 17 дітей, а нині під опікою 6, трьох із них привезла на змагання.

«Максим, Сашко та найменший Владик – рідні брати. Дуже люблять  ганяти м’яча. Часто беруть участь у різних турнірах», – додала Тетяна Краєва 

Максим Марченко – зі збірної Дніпра. Зізнається,  футбол його улюблений вид спорту. Грає з шести років. На змагання прийшов перемагати. Як мінімум забити пару голів

«Я мешкаю у Дніпровському Центрі соціальної підтримки дітей «Довіра». Захисник для своєї молодшої сестрички Аліси. А на футбольному полі – нападник», – розповів Максим Марченко. 

Перемогу у турнірі одержала команда Нікопольського району. У фіналі переможці обіграли збірну Новомосковського району 5:0.