У Дніпрі ДемСокира оголосила “хрестовий похід” проти Фірташа

08.06.2021 16:59   -

“Тож наш хрестовий похід проти Фірташа у Дніпрі розпочато!”заявляє партія Демократична Сокира на сторінці Facebook.

В середу, 9 червня, о 12:00 за адресою вул. Святослава Хороброго, 23 Дніпровський осередок «Демократичної Сокири» проводить акцію «Кому належить облгаз? «ДемСокира» несе звернення до СБУ».
Які виставлено вимоги до СБУ:
– почати розслідування та з’ясувати, хто саме керує АТ «Дніпрогаз», ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» та іншими облгазами й тримає в руках такий потужний механізм шантажу та диверсій;
– розібратись, кому належить критична інфраструктура і бази даних споживачів;
– як сталося, що даними про критичну інфраструктуру володіє олігарх, якого не можна ні контролювати, ні перевірити, та що цими даними агенти Кремля можуть скористатися проти нас у разі активізації війни?

У дописі йдеться, що структура власності облгазів у нас цілком непрозора, що ці компанії зареєстровані на якісь фірми на Кіпрі, а також невідомо хто кінцевий власник всіх цих постачальних структур.

“Ми вважаємо, що це дуже небезпечно. Тому ми йдемо до тих, хто має дбати про нашу з вами безпеку — до управління СБУ у Дніпропетровській області, — та повідомляємо їм всі ці обставини. Ми вимагаємо від СБУ почати розслідування та з’ясувати, хто саме керує АТ «Дніпрогаз», ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» та іншими облгазами й тримає в руках такий потужний механізм шантажу та диверсій.
Але це ще не все. Є ще одне серйозне побоювання, яким ми поділилися з СБУ: стосовно баз даних користувачів облгазів.”
, – заявляє «Демократична сокира».