У Дніпрі через суд намагаються повернути будинок Поля у власність тергромади

20.06.2019 17:45   -
Автор:

Будинок, у якому мешкав почесний громадянин Дніпра Олександр Поль, через суд намагаються повернути у власність територіальної громади. Відповідні документи вже зібрані і направлені до нинішнього власника будівлі – однієї швейцарської компанії. Про це сьогодні, 20 червня, під час пресконференції в ІА “Інформатор” повідомила начальниця управління з питань охорони культурного надбання ДМР Надія Лиштва.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Дніпроград“.
За її словами, у цьому будинку планують зробити музей Олександра Поля, питання про створення якого підіймається ще з початку ХХІ століття.
“Значення Олександра Поля для нашого міста та всієї області неоціненно. До нього в нас через річку був лише дерев’яний наплавний міст і не було нічого розвинено. Завдяки його зусиллям у нас побудували залізничну дорогу, яка з’єднала Криворізький басейн з Донбасом, а сам регіон став промисловим. Але в нашій області немає його музеїв”, – прокоментувала Надія Лиштва.
Вона також зазначила, що будівля перестала бути комунальною ще у 90-ті роки минулого століття. Нового власника будинок Поля отримав через незрозумілі схеми. Втім, господарі змінювались дуже часто.
“Останні власники зробили там перепланування. Звідкісь з’явився під будівлею величезний підвал. Але сам інтер’єр та ліпнина частково зберіглися. Все це можна відновити”, – додала Надія Лиштва.
Наразі було подано декілька заяв, які розглядаються у різних судах.