У Дніпрі безробітні можуть заробити додаткові гроші, долучившись до громадських робіт

31.03.2022 16:23   -

З першого квітня безробітні дніпряни, а також внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, можуть заробити додаткові гроші на громадських роботах.

«Ми уклали договори з Центральним, Правобережним та Лівобережним управліннями соціального захисту населення та КП «Молодіжне творче об’єднання» Дніпровської міської ради. Термін дії договору – з 1 квітня по 30 червня. Усе за умови 100 % фінансування з міського бюджету Дніпра», – зазначила начальниця інспекції з питань праці ДМР, координаторка центру розміщення переселенців Тетяна Янушкевич.

У громадських роботах можуть взяти участь як дніпряни, так і внутрішньо переміщені особи. Але всі вони повинні перебувати на обліку в центрі зайнятості чи стати на облік. Буде запропоновано два види робіт: внесення відомостей до бази даних чи архівування документів в управліннях соціального захисту та фізична робота у парках.

«За всі роботи виплачуватимуть мінімальну заробітну плату – 6500 гривень. Це будуть додаткові гроші тим, хто отримує виплати з безробіття. Тим, хто бажає взяти участь в громадських роботах, потрібно звернутись до центру зайнятості», – додала Тетяна Янушкевич.