Японія офіційно називатиме Курильські острови окупованими Московією японські території

31.03.2022 16:43   -

Відтепер Токіо офіційно називатиме південні Курильські острови «споконвічною територією Японії, що перебуває під незаконною окупацією».

Kyodo пише, що таке формулювання офіційно внесли в урядовий довідник «Синя книга дипломатії». Раніше острови вказували називали «споконвічними землями».

Зміни внесли на тлі агресії Московії проти України. Токіо офіційно претендує на чотири острови — Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, які в 1945 році окупував Радянський Союз. Всіх японців звідти виселили примусово. Після війни РФ (правонаступниця СРСР) та Японія так і не підписали мирний договір.

21 березня Московія вийшла з тривалих перемовин і заморозила спільні економічні проєкти, пов’язані з Курильськими островами. Причиною стало приєднання Японії до санкцій Заходу через війну Московії проти України. Вже 26 березня Московія розпочала на островах військові навчання.

Нагадаємо, що 23 лютого, за добу до вторгнення Московії в Україну, Японія, Канада та Австралія долучилися до санкцій, запроваджених США, Великою Британією та Європейським Союзом проти Московії через визнання Кремлем незалежності самопроголошених «ДНР/ЛНР». Пізніше Японія ввела персональні санкції проти цілої низки високопоставлених російських чиновників та бізнесменів, у тому числі речника президента РФ Дмитра Пєскова, заступників глави президентської адміністрації Дмитра Козака та Сергія Кирієнка, голови Чечні Рамзана Кадирова, олігархів Алішера Усманова і Геннадія Тимова.

Японія також запровадила персональні санкції проти президента Московії Володимира Путіна.