У днепродзержинской “Свободы” свое видение происходящего

15.08.2014 09:19   -
Автор:

Активист днепродзержинской городской организации ВО «Свобода» Елена Залевская выразила свое резкое несогласие с действиями чиновников Днепропетровской облгосадминистрации во вчерашней истории с главой Госкомзема Сергеем Рудыком.
«Думаю мені потрібно розказати хід сьогоднішніх подій у Січеславі (14.08.14). Без домислів, тільки факти.
Державний службовець, голова деркомзему Сергій Рудик здійснював робочу поїздку до Січеславщини. Це була 19 – та область з тих, які він відвідав. У планах – прозвітувати про 100 днів на посаді, представити свій законопроєкт, що стосується земельного питання. Зокрема, там йдеться про виділення земельних наділів родинам загиблих на сході. Цей проєкт вже широко обговорюється.
Також у планах чиновника було відвідати поранених у шпиталі. Він привіз їм ліки, 1 млн. грн. – це зарплатня апарату держкомзему, яку працівники перерахували на лікування вояків. А ще привіз броники чи то “Дніпру-1”, чи то “Дніпру-2”. Шпиталь відвідав, допомогу віддав. Потім прес-конференція у ОДА. На неї не пустили свободівців.
ХТОСЬ (пишу тільки факти – не знаю хто) нагнав ступаківської тітушні в охорону, почалася штовханина, Рудику щось там порвали з одягу, викрали знімальні камери. На прес-конференції Денисенко, один з очільників обласного ПС заявив, що Свобода начебто співпрацює з регіоналами і Рудик мав призначити заступником обласного голови держкомзему людину, заплямовану корупційними скандалами. А вони цього зробити не дадуть і будуть перешкоджати (проведіть паралелі з сесією міськради у Дніпродзержинську і захист Сафронова).
Далі знімальні камери знайшлися, але без вмісту (касети, картки пам’яті чи що там). Рудик з ОДА їде до Кіровського РОВД і пише заяву про злочин. Вирулює від райвідділка, його машину блокують кілька автомобілів, виплигують з десяток чоловіків. Деякі з них у камуфляжах і балаклавах, дехто у цивільному і обличчя не ховав. Свідки кажуть, що начебто була і зброя. Рудика б’ють прямо в машині, потім затаскують у інший автомобіль, з автомобіля держслужбовця викидають водія, жінку-помічника, забирають у нього ключі, гаманець, документи і їдуть у невідомому напрямку.
Як це називається? Правильно, викрадення посадової особи.
Я не називаю осіб, хто його викрав, бо не знаю. Я повідомляю факти. А факти такі: машина держслужбовця стоїть біля обласного офісу ПС. Корбан визнає факт, що Рудик знаходиться “у них” – за його словами. Дали поговорити по телефону: держслужбовець сидить десь у підвалі з мішком на голові. Тримається: посилає всіх (не знаю, чи українською лайкою, чи окупантським матом), заявляє, що готовий їхати воювати, це не є проблемою для нього. Що ще сказати… свободівці з усієї України купляють квитки у Дніпро. Не хочу давати оцінку подіям. Дайте її ви.
До речі, про будь-які призначення і не йшлося», – пишет Залевская в своем фейсбуке.
Источник: Кстати+