У Британії після гучних вбивств жінок, які йшли додому, розробили трекер для убезпечення жінок у дорозі

11.10.2021 07:59   -

У Великій Британії після нещодавніх двох вбивств дівчат телефонна служба BT розробила трекер для захисту жінок, які самі йдуть додому, – повідомляє BBC.

Послуга називається Walk Me Home («Проведи мене додому»), але її також можна використовувати, наприклад, під час поїздки в таксі. Вона дозволить користувачу підключитися до системи GPS-спостереження, і буде спрацьовувати попередження, якщо він не прибуде в пункт призначення вчасно.

Користувачі послуги зможуть ввести свою домашню адресу і інші пункти призначення у трекер. Перед прогулянкою людина запускає послугу: дзвонить або відправляє текстове повідомлення 888. Це дозволить трекеру почати GPS-відстеження. Розрахувавши приблизний час на дорогу, додаток зробить дзвінок, коли користувач вже має бути в кінцевій точці. Якщо відповіді немає, то трекер викликає екстрені контакти, а потім поліцію. Зараз сервіс потребує тестування і фінансування.

У статті для Daily Mail генеральний директор BT Філіп Янсен сказав, що додаток вирішили розробити після вбивства 33-річної Сари Еверард, яка зникла увечері 3 березня 2021 року на півдні Лондона Вона пропала безвісти після того, як вийшла з дому друга, щоб пройти додому пішки. 9 березня арештували офіцера поліції спочатку за підозрою у викраденні Еверард, а потім за підозрою в її вбивстві.

А 10 березня останки Сари виявили у лісі.

Також на актуальність такої розробки вплинуло зникнення 28-річної вчительки початкових класів з Лондона Сабіни Несс. Увечері 17 вересня 2021 року по дорозі в паб, де її чекав товариш, Сабіна пропала. Її шлях повинен був зайняти близько п’яти хвилин, а дорога проходила через невеликий парк. На наступний день її тіло виявив перехожий в парку під купою листя. У справі вже є підозрюваний.

Після цих вбивств у Лондоні пройшла хвиля протестів щодо недостатньо успішних спроб влади гарантувати безпеку жінкам.

«Служба 888 також має служити стримуючим фактором для злочинців, знаючи, що тривога буде автоматично піднята, якщо їх жертва не прибуде в пункт призначення вчасно, що друзі і сімʼя почнуть дзвонити і попереджати поліцію», — додав Янсен.