У Божедарівці модернізують опорний ліцей

20.01.2022 10:43   -

 У Божедарівці Кам’янського району в розпалі – реконструкція опорного ліцею. На часі у ремонтників – внутрішнє оздоблення. У класах стіни готують під фарбування. На склад уже завезли нове обладнання для кабінетів та їдальні, – повідомляє ДніпроОДА.

«У 2021-му оновили 6 шкіл у різних куточках регіону. Цьогоріч продовжуємо модернізувати навчальні заклади. Приводимо до сучасних стандартів і Божедарівський опорний ліцей. Там у розпалі – внутрішнє оздоблення», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

У Божедарівському опорному ліцеї – понад 400 учнів.

Божедарівський опорний ліцей модернізують вперше за 40 років.

«Матимемо сучасний ремонт у європейському стилі. Охайні кабінети із новим обладнанням та гармонійно підібраними кольорами. Все буде зроблене з душею. У таких умовах і діти краще навчатимуться», – розповів голова Божедарівської громади Володимир Дерко.

Підрядники вже обшили стіни гіпсокартоном. Наразі завершують шпаклювання. Монтують електрику, пожежну сигналізацію, вентиляцію. Далі буде фарбування.

«У кожному класі зробимо кольоровою стіну біля дошки. У тон підберемо і двері. Таке різнобарв’я тішитиме око дітей і надихатиме їх на навчання», – сказав представник підрядної організації Владислав Лакізо.  

Приміщення буде безбар’єрним. А це і ґанки з пандусами, і ліфт, і відсутність порогів у кабінетах.

Приводять до ладу спортивну залу. Її оснастять припливно-витяжною установкою. Із такою вентиляцією в приміщенні не буде душно і жарко. Підлогу застелять спеціальним неслизьким лінолеумом, стійким до ушкоджень.

Поряд із навчальним корпусом осучаснюють одноповерхівку. Там облаштовують житло для вчителів та кімнати дитячих гуртків.

«Для нас створюють комфортне і, головне, безпечне середовище, – сказала заступниця директора Людмила Зіненко. – На склад уже привезли нове обладнання. Зокрема, для кабінету робототехніки. Отримали і 3D-принтер, і лазерні станки».