У березні суд розгляне позов щодо зняття Крупського з посади віце-мера Дніпропетровська

10.02.2015 17:32   -
Автор:

Керівник Дніпропетровської міської організації партії “Свобода” Кирило Дороленко подав позов до суду, аби скасувати призначення Анатолія Крупського на посаду першого заступника міського голови. Провадження за позовом з другого разу таки відкрили, засідання суду призначили на 30 березня.
Про це Дороленко написав у фейсбук, повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Нарешті суд дав хід справі за моїм позовом на незаконність призначення Крупського заступником міського голови. Минулого разу суддя поза очі обурювалася на мене «Да кто он такой, что нарушены его права?» і відправила назад позов на доопрацювання. Коли в наступному документі судді було роз’яснено, що згідно законодавства мій позов є повноцінним, провадження таки відкрили. Суд у березні.
Нагадаю, проект рішення про призначення Анатолія Крупського заступником голови міста, не був оприлюднений за 20 днів, як цього вимагає ч.3 ст. 15 ЗУ “Про доступ до публічної інформації”. Цей факт порушує наше з вами право на участь у місцевому самоврядуванні (а саме обговорень проектів рішень), яке гарантується ст. 9 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Моє ж клопотання про припинення рішення міськради – не розглянуто, так як я, виявилося, не виплатив судовий збір (122 грн.). Але і цей недолік ми вже владнали, так що чекатимемо новин від Суду. І да, запрошую всіх на суд», – написав Дороленко.