У березні ООН зафіксувалa найбільші втрати серед мирних громадян на Донбасі за пів року

09.04.2020 17:19   -
Автор:

Березень видався показовим у плані загострення ситуації на Донбасі – за місяць там було зафіксовано найбільшу кількість убитих і поранених цивільних за весь попередній піврічний період з вересня 2019 року. Про це повідомляє РБК-Україна.
Загалом, у березні 2 цивільних загинуло, а ще 17 отримали різного роду поранення така інформація міститься в офіційній доповіді верховного комісара ООН із прав людини. Серед поранених – 3 дитини.
Зазначається, що березневі втрати більше ніж сумарні втрати за січень і лютий 2020 року.
«Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН) зафіксувало 19 випадків загибелі або поранення цивільних осіб, пов’язаних з конфліктом…, що на 280 відсотків більше, ніж у лютому 2020 (один загиблий і четверо поранених). Це також більше, ніж втрати серед цивільних осіб за січень та лютий 2020 разом узяті (двоє загиблих і 15 поранених), і найвища кількість місячних втрат з вересня 2019 роки (двоє загиблих і 22 поранених)», – йдеться у повідомленні ООН.
Смертельні випадки і поранення серед цивільних сталися в наслідок артобстрілів та використання інших озброєнь, а також і через вибухи мін (7 осіб отримали мінно-вибухові поранення).
“У першому кварталі 2020 року середньомісячна кількість випадків загибелі або поранення цивільних осіб в результаті мінних інцидентів і поводження з ВЗВ була порівнянна з показниками за 12 місяців 2019 року (у середньому п’ять випадків на місяць), але на 66 відсотків більше, ніж в останньому кварталі 2019 року (в середньому три випадки на місяць)”, – повідомляється у звіті.
Докучаєвськ після обстрілів. Фото: соцмережі.