У 2021-му на Січеславщині збільшилось виробництво рибної продукції, м’яса курей та кондитерки
У 2021 році харчові та переробні підприємства Дніпропетровщини виробили більше рибної продукції, курятини та свинини. А ще – кондитерки і шоколадних цукерок, – повідомляє ДніпроОДА.
«Щороку харчові та переробні підприємства нарощують власні потужності. Цьогоріч майже на третину зросло виробництво рибної продукції, на чверть – шоколадних цукерок», – розповіла начальниця управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Любов Клімович.
У 2021 році підприємства Дніпропетровщини збільшили і виробництво м’яса курей, кондитерки – на 16%, свинини – на 11%.
«Харчова продукція Дніпропетровщини користується попитом на зовнішньому ринку. За рік експорт збільшився майже на третину. Переважно в нас закуповують птицю, молочну продукцію, яйця, олію, хлібобулочні вироби», – сказала Любов Клімович.
І додала: харчова продукція регіону експортується до більш ніж 80 країн світу. Зацікавленість виявляють Польща, Франція, Молдова, Вірменія, Киргизстан, Гонконг, Ірак.
Нині в області – понад 100 потужних харчових та переробних підприємств.