ВРУ ухвалила закон про «вакцинаційну тисячу» від Зеленського

02.12.2021 18:44   -

Верховна Рада у другому читанні і в цілому ухвалила законопроєкт про виплату українцям тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу.

За відповідне рішення проголосували 253 народні депутати.

Програма з виплати грошей за щеплення від коронавірусу стартує 19 грудня, її мета — підтримка бізнесу, який постраждав унаслідок пандемії, та мотивація вакцинації. Виплачувати тисячу гривень будуть усім вакцинованим, а не тільки тим, хто зробив щеплення після 19 грудня.

Спочатку отримати кошти можна буде лише через додаток «Дія» (на спеціальну банківську картку), згодом в уряді обіцяли вигадати варіанти для тих, хто не має смартфонів.

Витратити отриману тисячу можна буде протягом 4 місяців.

15 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що за вакцинацію від коронавірусу обома дозами українці отримають по тисячі гривень. Їх можна буде витратити на абонемент у спортзал або фітнес-клуб, квитки в кінотеатр, театр, музей, концерт чи виставку або квитки для подорожей країною. Також гроші можна буде витратити на придбання книжок.

2 грудня Кабінет міністрів вирішив збільшити до 8 мільярдів гривень загальну суму, яку з 19 грудня спрямують на виплати вакцинованим українцям (раніше планували витратити 6 мільярдів гривень).