У 2021-му донори Січеславщини здали понад 12,3 тис літрів крові

08.10.2021 09:08   -

Цьогоріч донори Дніпропетровської області здавали кров більш ніж 31,4 тис разів. Завдяки цьому заготовили понад 12,3 тис літрів крові, – повідомляє ДніпроОДА.

«Донорство – благородна та важлива справа. Не зважаючи на запаси, потреба у донорській крові є завжди. Вона необхідна, зокрема, важкохворим. А ще людям, які постраждали в аваріях чи у зоні АТО. Завдяки небайдужим мешканцям області вже тисячі людей отримали шанс на життя», – розповіла генеральна директорка обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк

У 2021-му мешканці Дніпропетровщини здавали кров понад 31,4 тис разів, додала Антоніна Сердюк. Завдяки цьому заготовили більш ніж 12,3 тис літрів крові та її компонентів.

На Дніпропетровщині – 54 тис донорів. В області мешкає понад 10 тис почесних та 24 заслужені донори. А також Герой України Володимир Ніколаєв, який здавав кров понад 750 разів.

Стати донором може повнолітня людина вагою від 50 кг, яка не має медичних протипоказань. Для цього слід звернутися до одного з пунктів здачі. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Кров можна здати тут:

  • Дніпро: Обласна станція переливання крові, пр. Богдана Хмельницького, 17.
  • Кам’янське: вул. Інститутська, 6.
  • Нікополь: пр. Трубників, 56, корп. 2.
  • Кривий Ріг: вул. Медична, 12.