Тварини в іншому вигляді

31.10.2020 14:02   -

На ВДНГ відкриють виставку «Всесвіт тіла: Всередині тварин», де покажуть справжні тіла великих тварин без шкіри.

Більшість наших глядачів – звичайні люди, не фахівці. Тому ми вирішили надати цим тілам динамічні пози. Тепер наша виставка водночас і пізнавальна, і цікава з точки зору мистецтва, – прокоментувала креативна директорка виставки «Всесвіт тіла: Всередині тварин» Анджеліна Уоллі.

“Цією виставкою ми маємо на меті створити певний позитивний шок. Тому що ми, люди, розуміємо і цінуємо здебільшого те, що можемо побачити й те, до чого можемо доторкнутися. Ми бачимо, що тварини покриті шкірою, а всередині вони для нас невідомі. Відтак ми не розуміємо і не поважаємо те, що відбувається всередині. Але коли ми бачимо, з чого ми складаємося і як це все функціонує, ми починаємо по-іншому поважати ті процеси, які відбуваються в тілі – чи це тіло тварини, чи тіло людини.”

Відомий німецький науковець і творець всесвітньо відомої експозиції «Body Worlds» Ґунтер фон Гаґенс знову вразить українців! Цієї осені експонатами стануть більше сотні видів диких та свійських тварин.

«Всесвіт тіла: Всередині тварин» — це незабутня подорож під шкіру, хутро та пір’я природи. Вона пропонує відвідувачам безпрецедентне занурення на внутрішню частину тіла загадковим створінням. Автор досліджує найдивовижніші аспекти фізіології тварин і пояснює, як тварини рухаються, дихають, з’єднуються, їдять і розмножуються, йдеться у bodyworlds.com.ua.