Австралійці майже здолали COVID-19. Тепер гуляють вільно

31.10.2020 11:50   -

Мешканці другого за розміром міста Австралії Мельбурна в суботу отримали свої перші вихідні відносної свободи після майже чотиримісячного блокування, оскільки кількість випадків коронавірусу продовжувала скорочуватися, – повідомляє Reuters.

Мешканці почали стікалися до парків, тенісних кортів, ресторанів та магазинів, оскільки чиновники повідомили лише про один новий випадок COVID-19 у штаті Вікторія і про відсутність смертей. Це було значно нижче середнього щоденного числа нових випадків – близько 700 у липні та на початку серпня.

“Нам потрібно насолоджуватися своїм життям після трьох місяців дійсно обмеженої діяльності”, – сказав головний медичний директор штату Вікторія Бретт Саттон на прес-конференції у неділю.

Однак деякі обмеження на поїздки залишаються, і місця, включаючи бібліотеки та кінотеатри, залишаються закритими в Мельбурні. Очікується, що чиновники повідомлять про подальше пом’якшення обмежень з 9 листопада.

Melbourne enjoys first weekend out of lockdown as virus cases dwindle |  Free Malaysia Today

Австралія впоралася набагато краще ніж багато країн в боротьбі з пандемією, зафіксувавши трохи більше 27 500 випадків та 907 смертей з початку року. Станом на п’ятницю було трохи менше 200 випадків.

Melbourne enjoys first weekend out of lockdown as COVID-19 wanes | Asia  News | China Daily

Уряд заявив у суботу, що витратить 500 мільйонів доларів (351 мільйон доларів США) протягом наступних трьох років, щоб допомогти країнам Тихого океану та Південно-Східної Азії розгорнути програми вакцинації проти COVID-19.

Уряд уклав угоди з британським AstraZeneca Plc AZN.L та Австралійським університетом Квінсленда щодо потенційних вакцин і пообіцяв безкоштовну імунізацію всім австралійцям та пожертви регіональним партнерам.

Australian government signs supply deal with Astrazeneca for COVID-19  Oxford vaccine | 2020-08-19 | BioWorld