Туристи з Намібії та Росії, разом з іншими з “червоного списку” платитимуть за тест на місці

01.07.2021 11:06   -

Туристів, які відвідують Францію, з 7 липня зобов’яжуть платити за тести на COVID-19, – повідомляє офіційний представник уряду Габріель Аттал в інтервʼю Les Echos, передає France24.

ПЛР-тест вартуватиме 49 євро, а тестування на антитіла — 29 євро.

Іноземним туристам, які прибувають з країн «червоного списку», необхідно показати негативний результат ПЛР або тест на антитіла, зроблений менш ніж за 48 годин до прибуття у Францію. Однак після прибуття в країну туристи знову проходять тестування.

До країн «червоного списку» входять Афганістан, Аргентина, Бахрейн, Бангладеш, Болівія, Бразилія, Чилі, Колумбія, Коста-Рика, Індія, Мальдіви, Непал, Пакистан, Парагвай, Південна Африка, Шрі-Ланка, Суринам та Уругвай. Від 25 червня до списку додалися Намібія, Росія і Сейшельські острови.

Вакциновані туристи з цих країн повинні самоізолюватися протягом семи днів. Невакциновані також підлягають обовʼязковому 10-денному карантину.

Представникам інших країн не потрібно проходити тест на COVID-19 у Франції, якщо вони не хворі.

У Європі використовують три дозволені в ЄС вакцини – виробництва BioNTech/Pfizer, Moderna та AstraZeneca, а російські визнані лише на території РФ та її посіпак.