Циклон Тауктае завдав потужного удару по Індії. Десятки загиблих та зниклих

18.05.2021 11:41   -

По західному узбережжю Індії вдарив циклон Тауктае – найсильніший в цьому регіоні з 1998 року. Швидкість вітру сягала 210 кілометрів на годину. Циклон Тауктае посилився “дуже сильним циклонічним штормом”, що спричинив бурхливе море уздовж західного узбережжя Індії, повідомив у понеділок національний Метеорологічний департамент (IMD).

Наразі циклон вбив щонайменше 16 людей ще 200 тисяч евакуювали, він залишив чимало руйнувань, проходячи повз прибережні штати Керала, Карнатака, Гоа та Махараштра, повідомляє влада.

Ще понад 90 людей вважаються зниклими безвісти після того, як через циклон затону баржа біля узбережжя міста Мумбаї.

Про загрозу надзвичайно потужного циклонічного шторму влада повідомила ввечері у понеділок.

Фінансовий центр Мумбаї був обрушений сильним дощем та сильним вітром, що змусило владу припинити роботу в аеропорту міста та закрити деякі основні дороги через повені. Міська залізнична система Мумбаї, одна з найактивніших у світі, також постраждала від затоплення колій. Свідки бачили в місті вирвані дерева з коренями та скручені машини й автобуси.

Шторм також змусив Мумбаї та Гуджарат тимчасово призупинити дії вакцинації проти COVID-19.

Понад 200 тисяч людей, які опинилися в зоні небезпеки евакуювали у табори, що посилило побоювання щодо поширення коронавірусу, від чергової хвилі якого наразі страждає країна.

Тисячі рибальських човнів повернулися до гавані. У Мумбаї через негоду також тимчасово закрили аеропорт.

Зранку у вівторок Метеорологічний центр Індії повідомив, що циклон поступово слабшає, але все ж закликав людей залишатися обережними.