Цьогоріч для шкіл Січеславщини придбають майже 6 тис ноутбуків

09.11.2021 08:40   -

У 2021-му для шкіл Дніпропетровщини придбають майже 6 тис ноутбуків. Область вже отримала першу партію – майже 1600 одиниць. Їх передали громадам регіону, – повідомляє ДніпроОДА.

«У 2021-му освітяни майже 350 шкіл Дніпропетровщини будуть забезпечені сучасними ноутбуками. Вони допоможуть зробити дистанційне навчання ефективнішим. Адже, на жаль, карантинні обмеження накладають свій відбиток на освітній процес», – зазначила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб. 

Загалом для шкіл області придбають майже 6 тис ноутбуків. Майже 1600 з них вже передали до 63 громад області. Решту вчителі отримають до кінця року.

Ноутбуки – для вчителів 5-11 класів, додала Ольга Горб. На кожному – спеціалізоване програмне забезпечення. Зокрема, для дистанційного управління комп’ютерним класом та роботи з електронними підручниками.

«Отримали 26 ноутбуків для Лошкарівського та Криничуватського ліцеїв. Це надважливо! Те, що треба сучасній школі. Вони допоможуть зробити освітній процес цікавішим. Та впроваджувати новітні технології», – сказала начальниця відділу виконкому Першотравневської сільської ради Нікопольського району Людмила Дем’янова.

З держбюджету на комп’ютерну техніку виділили понад 80,4 млн грн. Ще більш ніж 28 млн – спрямували місцеві бюджети.

«Наш ліцей отримав 25 ноутбуків. Вчителі зможуть краще готуватися до занять та використовувати на уроках цифрові технології», – поділилася директорка Магдалинівського ліцею Тетяна Полякова. 

Закупівля комп’ютерної техніки – частина проєкту «Ноутбук кожному вчителю».