Обласна влада рекомендує запровадити обмеження в громадському транспорті: тільки по ковід-сертифікатах і тестах

09.11.2021 10:05   -

Дніпропетровська обласна державна адміністрація рекомендувала місцевим радам населених пунктів області запровадити додаткові обмеження на користування громадським транспортом. Про це повідомляється на сайті адміністрації

Посилення обмежувальних заходів пропонується через подальше зростання кількості нових випадків захворювання на коронавірус. Якщо місцеві ради погодять рекомендації обласної влади, то скористатись громадським транспортом зможуть лише громадяни, які мають довідку про вакцинування чи негативний тест на ковід.

 «Потрібно приймати кардинальні рішення, які б допомагали ефективно боротися з епідемією,  – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. – Лікарі працюють на межі можливостей. Рівень захворюваності за тиждень виріс у 5 разів. Переважна більшість тих, хто потрапляє до реанімації – не щеплені. Саме тому запропонували містам, громадам і територіям ввести додаткові обмеження в сфері пасажирських перевезень», – вирішила обласна комісія ТЕБ і НС у ДніпроОДА.

Нововведення пропонують запровадити вже з 11 листопада на території всієї Дніпропетровщині. Обмеження стосуються внутрішньообласного, міжміського та міського транспорту, включаючи метро, трамваї, тролейбуси, електрички. Тепер рішення на місцях мають ухвалити сільські, селищні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  

Окрім цього, керівники області рекомендували заборонити роботу розважальних закладів з 22:00 до 6:00. За наявності СОVID-сертифікатів пропонують пускати й студентів до гуртожитків.