Труханов хоче комунізувати Одесу, але спроба деукраїнізації Одеси може спричинити прояви сепаратизму

17.09.2020 06:26   -

Таймер” розповідає, що мер Одеси Геннадій Труханов заявив про те, що вирішив повернути в Одесу проспект Маршала Жукова і вулицю 25-ї Чапаєвської Дивізії. Про це він повідомив на початку 45-й сесії Одеської міськради 16 вересня.

«Я підписав розпорядження про скликання громадських слухань щодо питань про повернення деяких об’єктах топоніміки в місті колишніх назв», – розповів мер.

Одеська міськрада Труханова заново комунізувала вулиці, в місті перед 1-2  травня багато СБУ та Нацгвардії (ВІДЕО) - Тексти.org.ua

Нагадаємо, проспект Маршала Жукова, вулиця 25-ї Чапаєвської дивізії та ще близько півсотні вулиць, провулків та інших топонімічних об’єктів були перейменовані за розпорядженням Михайла Саакашвілі в травні 2016 року, коли Саакашвілі займав пост голови Одеської обласної державної адміністрації.

Згідно з ініціативою Труханова, проспект Небесної Сотні в Одесі можуть перейменувати в проспект маршала Жукова, а вулицю Інглезі – на вулицю 25-ї Чапаєвської дивізії.

Слухання щодо повернення старих назв пройдуть після місцевих виборів — 4 грудня о 16:00.

Інститут національної пам’яті закликає мерію Одеси утриматися від порушення закону і не ініціювати повернення радянських назв вулиці Інглезі і проспекту Небесної Сотні.