Трамп після поразки на ганебних дебатах захворів на COVID-19

02.10.2020 14:51   -

Президент США Дональд Трамп заявив, що результат його тесту на коронавірус виявився позитивним. Раніше вірус діагностували у помічниці Трампа, яка була з ним останнім часом, – повідомляє bbc.

31-річна Гоуп Гікс є найближчим помічником Дональда Трампа. Вона їздила з ним на Air Force One на телевізійні дебати в Огайо на початку тижня. Журналісти сфотографували, як пані Гікс у вівторок сходить з президентського літака у Клівленді без маски.

трамп

Поки незрозуміло, як карантин вплине на домовленості щодо проведення других президентських дебатів, які заплановані на 15 жовтня у Маямі, штат Флорида. Але точно відомо, що перші дебати чинний президент провалив осоромившись.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США.

Байден випереджає Трампа за результатами дебатів

30 вересня, наступного дня після дебатів, Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Трампа водночас заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри», – повідомляє detector.media.

За результатами опитування глядачів телеканалу CNN, 6 з 10 осіб вважають, що Байден виступив краще, ніж Трамп. Лише 28% опитаних вважають, що чинний президент виступив краще.

65% глядачів вважають, що відповіді Байдена були правдивішими, ніж відповіді Трампа (відповіді Трампа чесними вважають тільки 29% американців). Серед опитаних 53% заявили, що на дебатах краще виступив Байден, а 29% – Трамп. 45% висловили думку, що Трамп на дебатах виступив гірше, ніж очікувалося, а 11% так само сказали про Байдена.

Агентство Bloomberg, традиційно орієнтуючись на цифри, наводить такі дані: після дебатів, на думку професійних прогнозистів, шанси Байдена на успіх підвищилися на 3%. «Компанія Good Judgment Inc. повідомляє, що за середньою оцінкою її команди прогнозистів на 30 вересня, шанс на перемогу Байдена становив 78% в порівнянні з 75% на 29 вересня». Так що хоча Америка, вважають політологи, програла, Байден все-таки виграв. Принаймні, поки що.