Тетяні Чорновол вручили обвинувачення у вбивстві

15.12.2020 20:51   -

Народну депутатку Тетяну Чорновол обвинувачують у вбивстві під час Революції Гідності, – їй вручили акт обвинувачення у справі про вбивство. Про це повідомила сама Тетяна у Фейсбук.

Дякую Всім, що підтримують мене сьогодні і всім з ким я була на Майдані в 2013-2014-му. Ось, щойно вручене обвинувачення за участь в Революції Гідності“, – написала Тетяна Чорновол і додала фото акту обвинувачення.

В акті йдеться про те, що Чорновол під час подій Революції Гідності 2013-2014 років «домовилася з невстановленими на даний час слідством особами вчинити підпал» будівлі, у якій розташовувався офіс Партії Регіонів. Тоді, у лютому 2014 року в результаті підпалу і пожежі загинула людина – співробітник офісу Володимир Захаров.

Ще весною цього року в цій же справі співробітники ДБР здійснили обшук у помешканні Тетяни Чорновол і вручили їй підозру. 16 квітня суд помістив Тетяну під домашній арешт, який згодом було скасовано.

У ДБР заявили, що справи проти учасників Майдану не є політичним замовленням, проте очевидно, що переслідування почалися саме з приходом до влади Зеленського.

В