Терористи здійснили численні збройні провокації на Донбасі

01.01.2021 10:52   -

Прес-служба ООС повідомляє про 4 випадки порушення режиму тиші, що здійснили осійські найманці 31 грудня. Окрім звичних обстрілів зі стрілецької зброї та гранатометів, терористи вели також вогонь із мінометів. свої обстріли бойовики не припиняли навіть у новорічну ніч.

Так, поблизу населеного пункту Старогнатівка, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї, а неподалік Широкиного – з мінометів 82-го калібру та ручного протитанкового гранатомета. В районі населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, а поруч з Талаківкою – з підствольних гранатометів“, – сказано в повідомленні.

Більше того, вже з початку поточної доби терористи здійснили 6 збройних провокацій.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Авдіївка, збройні формування Російської Федерації тричі відкривали вогонь в бік українських позицій з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. На цьому ж напрямку, в районі населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» поблизу населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь в бік наших позицій з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета, а неподалік Новолуганського – зі стрілецької зброї”, – повідомляє прес-служба.

Обстріли терористів не призвели до втрат і поранень серед особового складу українських підрозділів. Для придушення вогню противника наші військові відкривали вогонь у відповідь.