Повернута Різдвяна зірка на головну ялинку створила маленьке диво – нашу красуню визнали одною з найгарніших у Європі

01.01.2021 15:58   -

Різдвяні ялинки чекають у головних європейських містах. Вони символізують різдвяні гуляння своїми шале, глінтвейном, випічкою … Кожен пишається своєю ялинкою, будь то молода чи стара. 

Але обрізана різдвяна ялинка в шляпє на Софіївській площі в столиці України викликала хвилю обурення в українців. Люди сприйняли цю естетичну потвору, як знущання не лише над красою, а також і над традиціями українців.

Головна ялинка України: у Зеленського розкритикували зняття капелюха з головної  ялинки | Новини на Gazeta.ua

Головна ялинка країни 2021 вперше буде "з головним убором" - в капелюсі.  Фото

Отже, європейська ялинка №1.

Незвичайну високотехнологічну ялинку, встановлену в центрі Вільнюса, назвала найкращою ялинкою Європи в 2020 році туристична організація European Best Destinations.

Вільнюс - найкраща новорічна ялинка в Європі - авторські права Сауліус Зюра - найкращі європейські напрямки

Візуально ялинка виглядає як сюрреалістична картина – сучасна композиція заввишки 24 метри оточена 6000 живими і ароматними гілками, прикрашеними майже 4 км різдвяних вогнів RGB, що змінюють колір, 800 срібних орнаментів та 150 кв.м дзеркал.

Хоча зовнішня частина сучасна, всередині інсталяції видно традиційне дерево, яке запевняє всіх, що, незважаючи на зміни, спричинені пандемією, різдвяний дух, як завжди, залишається незмінним.

Друга найкраща ялинка зі Страсбурга (Франція), яка носить неформальний титул столиці Різдва. Це одна з найбільших ялинок у Європі та одна з найкрасивіших.

Страсбург - Найкраща ялинка в Європі - Авторське право Леонід Андронов - Найкращі європейські напрямки

 Третє місце посіла ялинка з Праги.

Peague - найкраща ялинка в Європі - Авторське право Ян Жиронк - найкращі європейські напрямки

4. Базель
Базель має глибоко вкорінені традиції як найкрасивішого та найбільшого різдвяного міста Швейцарії , і його варто відвідати щороку. Не тільки добре збережене Старе місто сяє теплим різдвяним світлом, але магазини та фасади багатьох будівель виблискують золотим сяйвом. Приблизно сотня високих сосен межує з вулицями і стоїть, як яскраво освітлені сторожові, що вказують дорогу відвідувачеві. Особливо рекомендується Різдвяний ярмарок, який проводиться не тільки на Barfüsserplatz, але і на Мюнстерплац – одній з найкрасивіших площ Базеля, – розповідає European Best Destinations.

5. Тбілісі

Кельн - найкраща новорічна ялинка в Європі - Карта авторських прав - найкращі європейські напрямки

6. Кельн

Кельн - найкраща новорічна ялинка в Європі - Карта авторських прав - найкращі європейські напрямки

7. Наш Київ.

Столиця України – ідеальне місце для мандрівників, які шукають справжності, снігу, традицій. У Києві є не один, а кілька різдвяних ярмарків. На площі Святої Софії можна помилуватися однією з найкрасивіших ялинок в Європі .

Київрада не робить справи навпіл, адже це справжнє дерево прикрашене десятками кілометрів гірлянд. Різдвяний ярмарок відкритий для відвідувачів з 14 грудня по 20 січня.

Київ - Найкраща ялинка в Європі - Copyright SergeyIT - Кращі європейські напрямки

8. Рим

Рим - найкраща ялинка в Європі - авторські права Маттео Габріелі - найкращі європейські напрямки

9. Варшава

Варшава - найкраща ялинка в Європі - авторські права Ф. Квятковський © Туристичне бюро Варшави - найкращі європейські напрямки

10. Відень.

 У Відні існує не один різдвяний ярмарок: скрізь на вулицях їх десятки з їх яскравими вогнями, але особливо вражає віденська гігантська ялинка.

Відень - найкраща ялинка в Європі - Copyright Ventura - найкращі європейські напрямки

11. Будапешт.

Чудова новорічна ялинка перед угорським парламентом є ідеальною відправною точкою для прогулянок по Будапешту та дивування красі декорацій та ілюмінації столиці Угорщини.

Будапешт - найкраща ялинка в Європі - авторські права Дмитро Пістров - найкращі європейські напрямки

11. Інсбрук.

Інсбрук Різдвяний ринок , називається «Альтштадт Різдвяний ринок» є одним з найромантичніших різдвяних ринків в Європі. Це рай для маленьких і для дорослих, які збираються посеред Innbruck Marktplatz, навколо пишної ялинки на головній площі Інсбрука.

Приходьте, купуйте оригінальні та ручної роботи різдвяні подарунки або побалуйте себе гарячим глінтвейном або солодкою різдвяною їжею.

Інсбрук - Найкраща ялинка в Європі - Copyright LianeM - Найкращі європейські напрямки

13. Брюсель

Брюссель - найкраща новорічна ялинка в Європі - Copyright ANADMAN BVBA - найкращі європейські напрямки

Загалом у колекції 19 ялинок з європейських міст. Серед них є живі дерева та інсталяції. Головне, на думку укладачів рейтингу, це те, що цей символ приносить людям святковий настрій і дозволяє не втрачати свою присутність духу навіть у складних епідеміологічних умовах.

Найкращі різдвяні ялинки в Європі:

  1. Вільнюс
  2. Страсбург
  3. Прага
  4. Базель
  5. Тбілісі
  6. Кельн
  7. Київ
  8. Рим
  9. Варшава
  10. Відень
  11. Будапешт
  12. Інсбрук
  13. Брюссель
  14. Франкфурт
  15. Таллінн
  16. Йорк
  17. Стокгольм
  18. Брашов
  19. Париж