Тендер Дніпропетровської ОДА на ремонт школи виграла фірма, яку звинувачували у розтраті коштів

01.07.2020 07:50   -

Тендер на ремонт школи № 2 у смт Петропавлівка Дніпропетровської області, який оголосила Дніпропетровська обласна адміністрація, виграла фірма із сумнівною репутацією – “Київська Русь”. Про це повідомляє видання 49000.

Справа у тому, що ще у 2018 році співробітники згаданої фірми були учасниками справи про розтрату державних коштів на суму 1 мільйон 310 тисяч 848,45 гривень. Гроші були розтрачені в ході виконання замовлення державного підприємства “Бар’єр”, яке займається обслуговуванням відстійників із радіаційними відходами на території Дніпропетровської області.

Досудовим розслідуванням встановлено , що виконуючий обов’язки директора ДП «Бар’єр» ОСОБА_3, будучи службовою особою, яка постійно займає на підприємстві посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, протягом листопада-грудня 2018 року під час здійснення господарської діяльності з ТОВ «Київська Русь» та ФОП ОСОБА_4, розтратив бюджетні кошти ДП «Бар’єр» на загальну суму 1310848,45 гривень», – сказано у постанові слідчого судді Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 06 червня 2018 року.

Окрім того, не зовсім зрозуміло, чому тендер виграла саме ця фірма, адже один із її конкурентів – ТОВ «Будівельна компанія «НОРМА» – запропонувала на тендері нижчу вартість виконання робіт по ремонту школи. Навіть більше – фірма “Київська Русь” виграла тендер із приписом усунути невідповідності до 26 червня.

Чому обласні чиновники довіряють бюджетні кошти фірмам, які мають сумнівну репутацію?