Технологічний фронт: AMD та Intel офіційно припинили експорт чіпів до РФ

04.03.2022 12:08   -

Компанії AMD та Intel припинили постачати чіпи до Росії через накладені на країну санкцію за напад на Україну.

Виробники чіпів AMD та Intel офіційно припинили експорт продукції до Росії та Білорусі через повномасштабне вторгнення в Україну. Про це пише профільний сайт Tom`s Hardware .

Під обмеження потрапили користувацькі, серверні та графічні процесори.

“У зв’язку з санкціями, введеними проти Росії Сполученими Штатами та іншими країнами, в даний час AMD призупиняє продаж і розповсюдження нашої продукції в Росії та Білорусі”, – заявили в компанії.

У Intel у свою чергу зазначили, що дотримуються всіх застосовних експортних правил і санкцій у країнах, в яких працює компанія. Йдеться, зокрема, і про нові санкції, видані OFAC — Управлінням з контролю за іноземними активами.

“Intel засуджує вторгнення Росії в Україну, і ми призупинили всі поставки клієнтам як у Росії, так і в Білорусі”, – заявили в компанії трохи пізніше.

Як зазначає видання, нові експортні обмеження США аналогічні до санкцій проти Huawei, але вперше вони застосовуються до всієї країни.

Також Tom`s Hardware пише, що російські чіпи таких компаній, як Байкал, МЦСТ, Yadro та STC Module, виробляються тайванською компанією TSMC, яка також погодилася призупинити продажі в країну, щоб відповідати новим експортним обмеженням.

Це означає, що постачання чіпів у країну також може бути припинено.

Раніше повідомлялося, що розробник програмного забезпечення Oracle припинив діяльність у Росії, SAP зупинив продажі.