Окупанти вже використали не менше 95% підготовлених БТГр

04.03.2022 12:50   -

Російське окупаційне командування вже використало не менше 95% підготовлених БТГр і потребує термінового підтягування резерву.

Про це повідомляє секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов.

Окупанти зазнає суттєвих втрат на всіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському й у зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. Українські військові й сили ТРО на сьогодні перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення міст Київ, Харків та виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей.

Сьогодні вночі путінський режим поставив світ перед загрозою глобальної катастрофи. Російські терористичні війська обстріляли територію Запорізької АЕС – внаслідок чого зайнялася пожежа, і тільки завдячуючи героїчним діям загону ГУ ДСНС України в Запорізькій області вдалося її локалізувати.

Усе це наслідок неспроможності Кремля досягнути своєї мети в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування путіним методів неприховано терористичних.

Про це свідчить, зокрема, використання санітарних автомобілів із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; перевдягнення насамперед російськими силами спеціальних операцій та десанту в українську військову форму, обстріли мирних районів, міст і сіл.

Тому для всієї російської верхівки Гаага наближається все швидше й невідворотно.

Гарячим залишається південний напрямок, на якому окупант концентрує ресурси для активних дій щодо спроб оточення Одеси.