Ситуація із коронавірусом у Дніпрі станом на 2 квітня

02.04.2020 13:01   -
Автор:

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 353 особи. Станом на 2 квітня у місті офіційно зафіксовано 6 випадків коронавірусу. Одна людина вже одужала. Загалом у місті з 16 березня до інфекційної лікарні № 21 потрапило 58 людей з підозрою на коронавірусну інфекцію, у 49-х з них тест не підтвердив хворобу. Про це під час брифінгу повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.
За її словами, останнім часом збільшилася кількість містян, які перебувають під медичним супроводом. Вони повернулися або з країн, де є спалах коронавірусу, або це контактні особи з виявленими випадками COVID-19 у різних областях України. Загалом на сьогодні під супроводом лікарів перебувають понад 400 таких осіб.
Медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 також нагадала усім пацієнтам, що весна – це період загострення хронічних недуг (гастроентерологічних, судинних, захворювань суглобів): якщо з цього приводу є питання до сімейного лікаря, зателефонуйте йому. Кожен випадок розглядатиметься індивідуально.
Окрім того, Надія Сальник наголосила, що аптечні заклади та склади не підпорядковуються департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради, а відтак – він не відповідає за наявність чи відсутність в аптеках медичних масок. Тому треба потурбуватися про це самостійно. «Зберігаємо спокій і перебуваємо на карантині. Бережімо себе та одне одного!» – зазначила Надія Сальник.
У мерії Дніпра розповіли про ситуацію з коронавірусом у місті ...
За інформацією прес-служби ДМР