Ситуацію стабілізовано, локдаун скасовано – міністр Степанов

24.01.2021 19:43   -

Міністр МОЗ Максим Степанов на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про закінчення локдауну (посиленого карантину), що діяв з 8 по 24 січня з метою зменшення темпів поширення коронавірусу в Україні. За словами міністра, статистичні дані свідчать, що мети карантину досягнуто – кількість нових хворих значно зменшилась, а медична система розвантажена.

Спільно нам вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити нашу медичну систему та медпрацівників. Якщо на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 000, то на сьогодні цифра складає 18 651 людина“, – відзначив Степанов.

Окрім того, міністр подякував підприємцям за розуміння і за те, що вони дотримувались встановлених урядом обмежень, чим, за його словами, врятували багато людських життів.

Хочу подякувати всім, хто дотримувавсь обмежень. Окремо завдячую підприємцям, які обрали шлях чесно виконувати протиепідемічні рекомендації та карантинні вимоги і завдяки цьому врятували чималу кількість людей від зараження“, – підкреслив міністр.

Водночас, Степанов зауважив, що хоч жорсткі карантинні обмеження скасовуються сьогодні опівночі, загальний карантин, встановлений урядом ще до нового року, продовжує діяти.

Нагадаємо, що за інформацією на сайті апарату РНБО станом на 24 січня кількість хворих на коронавірус в Україні становить 1 191 812. За останню добу було підтверджено 3 915 нових випадків. Зокрема, захворіли 117 дітей та 111 медпрацівників. Одужало від коронавірусу за минулу добу 5 407. За останню добу 83 людей померли від ускладнень коронавірусу, а загальна кількість летальних випадків в Україні за період епідемії — 21 861.

Немає опису світлини.