5 тон вантажу доставила на орбіту ракета-носій SpaceX Transporter-1

24.01.2021 20:19   -

Колись космічна галузь вимушена була обмежувати себе в розробках і космічних апаратах через велике значення ваги ракети-носія при старті. Ілон Маск руйнує шаблони і обмеження – ракета носій SpaceX Transporter-1 сьогодні змогла доставити на орбіту аж 5 тон вантажу. Вантажем були 133 супутники від різних замовників.

Запуск ракети відбувся у Флориді 24 січня о 17 годині за Київським часом. Після доправлення вантажу на орбіту, ракета успішно повернулася на посадкову платформу в Атлантичному океані.

На борту ракети було 133 комерційних та урядових космічних кораблів (включаючи CubeSats, мікросомати та орбітальні трансферні машини) та 10 супутників Starlink – найбільше космічних кораблів, коли-небудь транспортованих в рамках однієї місії. Супутники Starlink на борту цієї місії були першими, які вийшли на полярну орбіту, – повідомила компанія.

Завтра запуск багатьох маленьких супутників для широкого кола споживачів. Захоплені пропозицією недорогого доступу до орбіти для невеликих компаній!“, – анонсував раніше запуск ракети Ілон Маск.