Ситуація на Донбасі: мінометні обстріли тривають, бойових втрат нема

23.03.2021 08:23   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 22 березня, російські найманці здійснили 5 провокацій на Донбасі, порушивши домовленості з припинення вогню. Для обстрілів терористи використовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети та великокаліберні кулемети.

“… поблизу населеного пункту ПІСКИ окупанти вели вогонь по позиціях українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 та 82 калібрів. А неподалік БОГДАНІВКИ, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції наших воїнів з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. У передмісті ТАРАМЧУК – вогонь вели з великокаліберних кулеметів“, – сказано в повідомленні.

Обстріли з боку бойовиків не призвели до поранень і бойових втрат серед українських військовослужбовців.

Для припинення обстрілів, українські підрозділи змушені були відкривати вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку 23 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь по нашим воїнам з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.