Ситуація на Донбасі: 4 порушення режиму припинення вогню за минулу добу

04.10.2021 07:48   -

Прес-служба ООС повідомила, що минулої доби, 3 жовтня, російсько-терористичні угруповання на Донбасі здійснили 4 провокації, порушивши встановлені домовленості з припинення вогню. Для провокацій і обстрілів терористи використовували гранатомети, стрілецьку зброю та міномети калібру 82 мм.

В напрямку ЛЕБЕДИНСЬКОГО противник вів вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, окупанти обстріляли наші позиції з мінометів калібру 82 мм. Біля НОВОЛУГАНСЬКОГО ворог двічі здійснив обстріли, використовуючи ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил немає. Наші війська вели активну оборону та давали належну відповідь противнику, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння“, – уточнюється в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 4 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групи в Мінську продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв’язку з конфліктом на Донбасі та вживає всіх необхідних для цього заходів та суворого дотримання режиму припинення вогню. Наступне засідання групи заплановане на 13 жовтня.