Ситуація на Донбасі: 10 провокацій терористів за минулу добу

07.03.2021 08:27   -

За повідомленням прес-служби ООС, минулої доби, 6 березня, російські найманці на Донбасі здійснили 10 провокацій із використанням зброї, порушивши встановлені домовленості з припинення вогню. Зокрема, для обстрілу українських позицій бойовики використовували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатомети та стрілецьку зброю.

Так, поблизу ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї та населеного пункту ОПИТНЕ збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також зі стрілецької зброї.Неподалік, населених пунктів ПІСКИ, МАР’ЇНКА та ПАВЛОПІЛЬ окупанти застосували проти наших воїнів гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.На обстріли противника Збройні Сили України відкривали вогонь у відповідь“, – йдеться у повідомленні.

Про бойові втрати і поранення з українського боку не повідомляється.

Нагадаємо, що 5 березня внаслідок обстрілів російськими військами наших позицій в районі Мар’їнки отримав поранення один військовослужбовець ЗС України.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі повідомила у своєму телеграм-каналіпро те, що окупанти на Донеччині (так звана ДНР) планують найближчим часом прийняття т.зв. «закону ДНР «Про деякі питання перетину тимчасової лінії фактичного розмежування силових структур і правоохоронних органів ДНР і держави Україна», чим обмежать і ускладнять рух українських громадян через лінію розмежування.

Перетин лінії розмежування при виїзді (виході) фізичних осіб і транспортних засобів з ТОТ у ДО здійснюватиметься за наявності перепустки, оформленої «органами внутрішніх справ ДНР». Вона видаватиметься фізичним особам, які досягли 18-річного віку, безоплатно строком на 6 місяців. Обов’язковими умовами для видачі такої перепустки є проходження особами дактилоскопічної реєстрації, фотографування та перевірка особистих засобів зв’язку заявників“, – сказано в повідомленні.