Ситуація на Донбасі: 10 порушень з боку терористів

29.03.2021 07:51   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 28 березня, російські найманці на Донбасі вчинили 10 провокацій. Для обстрілів українських позицій бойовики використовували міномети калібру 120 та 82 мм, кулемети, гранатомети. Зокрема, терористи обстріляли мирний населений пункт.

Зокрема, неподалік населених пунктів ТАЛАКІВКА та ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, по нашим захисникам противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля ПРИЧЕПИЛІВКИ ворог застосував ручний протитанковий гранатомет. Поблизу селищ ПІВДЕННЕ та ШИРОКИНЕ противник обстрілював позиції українських захисників з мінометів калібру 82 мм. У напрямку населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ ворогом було здійснено дистанційне мінування позицій українських захисників з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. А також з мінометів 120-мм був обстріляний населений пункт ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї”, – сказано в повідомленні.

Бойових втрат і поранень в наших підрозділах не зафіксовано.

Станом на 7 годину ранку, 29 березня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так неподалік Світлодарська російсько-окупаційні війська відкривали вгонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.