Синоптики прогнозують нормальний червень

26.05.2021 08:14   -

В Українському гідрометеорологічному центрі спрогнозували погоду на червень 2021 року. Там вважають, що опади і температура будуть в межах кліматичної норми – повідомляє Укргідрометцентр.

Початок літа буде теплим, але не спекотним. У перші дні червня денні максимуми сягатимуть від +18 до +21 градусів в залежності від регіону. Та вже в десятих числах Україну накриє спека. Термометри фіксуватимуть до +32 градусів. Така температура протримається орієнтовно до середини місяця.

«Середня місячна температура передбачається 18-22°, в горах 14-18° тепла, що близько до кліматичної норми», — зазначають синоптики.

Те саме стосується і опадів — там прогнозують, що за місяць випаде 44-78 мм (в Карпатах до 160 мм) опадів, що теж відповідає кліматичним нормам.

«У червні активізується грозова діяльність, частіше спостерігаються град та шквали», — нагадують синоптики.

Раніше синоптики попередили, що на початку тижня в Україні очікується нестійка погода — від +15 °С до + 28 °С, дощі будуть переважно локальними. Згідно з прогнозом, пляжна погода з температурою до +28 °С буде тільки на сході та частково півдні України.