Через обстріл проросійських терористів поранено українського військового

26.05.2021 06:53   -

Прес-служба ООС повідомляє, що вранці 26 травня поблизу Авдіївки в результаті обстрілу українських позицій зі снайперської зброї було поранено українського військовослужбовця.

Внаслідок ворожого вогню український захисник отримав поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний“, – йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби, 25 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню. Бойовики вели вогонь з мінометів, протитанкових гармат, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту НОВОМИХАЙЛІВКА ворог відкривав вогонь із протитанкових гармат та стрілецької зброї. Поблизу селища НОВГОРОДСЬКЕ окупанти здійснили обстріл із мінометів 82-го калібру. Біля ВОДЯНОГО збройні формування Російської Федерації тричі застосували у бік наших позицій автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, а також стрілецьку зброю. У районі населених пунктів СВІТЛОДАРСЬК та ЗОЛОТЕ-4 російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У напрямку наших позицій, біля селища БЕРЕЗОВЕ був помічений ворожий безпілотний літальний апарат типу Мавік з перетином лінії розмежування. Українські захисники зі стрілецької зброї збили БПЛА окупантів“, – уточнюють у прес-службі.

Бойових втрат серед українських захисників за минулу добу немає.

25 травня, район проведення операції Об’єднаних сил відвідали німецькі парламентарі на чолі зі співголовою партії «Союз90/Зелені» Робертом Габеком. Групу супроводжували заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов та Директор першого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України Василь Химинець. Мета візиту – ознайомлення з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі проведення ООС, зокрема поблизу великих міст, в яких проживає цивільне населення та зосереджені об’єкти промисловості.

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та на відкритому повітрі