Своє звільнення керівник “Укрзалізниці” вважає підступом тих, хто втратив гроші на сірих схемах

18.03.2021 07:47   -

Наглядова рада АТ “Укрзалізниця” розпочне найближчим часом конкурсний відбір нового голови правління компанії, – заявила Наглядова рада УЗ у Фейсбуці.

Наголошується також, що рішення щодо пропозиції звільнити Володимира Жмака з посади голови правління ухвалене Наглядовою радою в інтересах Товариства.

Натомість колишній голова правління «Укрзалізниці» Володимир Жмак вважає своє звільнення необґрунтованим і незаконним.

«Вказане рішення виглядає, щонайменше, дивно — як у зв’язку із відсутністю підстав, так і з грубим порушенням усіх можливих процедур і закону», — прокоментував колишній очільник своє до звільнення у Telegram.

Жмак розповів, що 15 березня на позачерговому засіданні наглядової ради компанії він представив звіт, не отримавши на нього жодних реакцій. «Учора вранці, у свій день народження я отримав «святковий» дзвінок від голови наглядової ради, який тепло привітав мене, побажав найшвидшого одужання та запропонував терміново написати заяву про звільнення за угодою сторін», — заявив Жмак.

Він пояснив, що відмовився від цього, оскільки не бачить підстав для звільнення і ніколи не отримував від Наглядової ради будь-яких повідомлень про недоліки у своїй роботі.

«Після цього, сьогодні, ламаючи всі стереотипи про повільність ухвалення рішень Міністерством інфраструктури, міністр уже із самого ранку підготував і передав Кабміну подання на моє звільнення», — додав Жмак.

Ексголова правління підкреслив, що те, що «вдалося йому за шість місяців перебування на посаді, не вдавалося нікому за останні три роки». «І просто для роздуму: коли вагони УЗ стояли під парканом, заробляв хтось інший; коли вагони УЗ поїхали і почала заробляти УЗ — хтось інший свої заробітки втратив», — зауважив Жмак.

 У середу стало відомо, що Кабінет міністрів звільнив з посади голову правління «Укрзалізниці» Володимира Жмака. Його призначили наприкінці серпня 2020 року. Жмак планував розділити УЗ на чотири різні компанії.