Світовий банк розгляне надання Україні 300 млн євро на підвищення енергоефективності

15.12.2021 10:18   -

Рада директорів Світового банку розгляне надання Україні 300 млн євро в рамках другого траншу за проєктом «Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення». Кошти планують спрямувати на фінансування президентського проєкту «Енергетична незалежність», – написала міністерка економіки Юлія Свириденко у фейсбуці.

 «Спільно готуємо системний документ про напрями співпраці. Йдеться про Стратегію партнерства на 2022 – 2026 роки. У фокусі – економічний розвиток України, макрофінансова стійкість, впровадження електронного урядування та цифровізації, розширення експортних ринків та посилання конкурентоспроможності українських «зелених» технологій», – розповіла Свириденко.

Міністерка зазначила, що також очікується реалізація Світовим банком інвестиційних проєктів у галузях машинобудування, енергетики, інформаційних технологій, сільського господарства та будівництва.

Важливим напрямком співпраці залишається збільшення конкурентоспроможності зовнішньої торгівлі. Ще один пріоритет – розширення державно-приватного партнерства та загальне покращення бізнес-клімату.

«Співпраця зі Світовим банком для нас важлива не лише завдяки фінансовому супроводу важливих проєктів, але і як експертна допомога у впровадженні реформ», – заявила мінекономіки.