Світовий банк дасть гроші Україні для інтеграції з європейськими електромережами

01.07.2021 13:51   -

Світовий банк затвердив пакет фінансування в розмірі $212 млн на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі», – повідомляє «Укрінформ» з посиланням на пресреліз банку.

«Сьогодні рада директорів Світового банку затвердила пакет фінансування у розмірі $212 млн, в рамках якого $177 млн надав Міжнародний банк реконструкції та розвитку, а Фонд чистих технологій виділив на пільгових умовах позику в розмірі $34 млн та грант у розмірі $1 млн на впровадження проєкту «Україна – Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі» (встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)», – йдеться у повідомленні.

У Світовому банку зазначають, що проєкт дасть змогу збільшити гнучкість української енергетичної системи, що допоможе у синхронізації із європейською енергетичною мережею та декарбонізації енергетичного сектору.

Раніше повідомлялося, що Уряд та Світовий банк уклали угоду на $350 млн. Кошти будуть спрямовані на розвиток економіки в період пандемії.