Світові продажі електрокарів в першому півріччі виросли у більш ніж два з половиною рази

31.08.2021 08:03   -

За перші шість місяців 2021 року у світі було продано 2,6 мільйона електромобілів, що на 160% більше, ніж в першому півріччі 2020 року, – йдеться в останньому звіті аналітичної компанії Canalys. Аналітики враховували повністю електричні автомобілі і плагін гібриди.

Зростання продажів електромобілів набагато перевищило загальний світовий автомобільний ринок, який виріс на 26%.

Експерти вважають, що високий попит на електромобілі збережеться і у 2021 році, особливо на двох провідних ринках – материковому Китаї і Європі.

У першому півріччі 2021 року в материковому Китаї було продано 1,1 млн електромобілів, що становить 12% від всіх проданих там легкових автомобілів. В Європі був проданий 1 млн електромобілів, що становить 15% нових автомобілів. Продажі електричних автомобілів на двох ринках склали 87% всіх продажів електрокарів у всьому світі. Для порівняння: ринок електромобілів в США продовжує відставати. У першому півріччі 2021 року в США було продано 250 000 електромобілів, що становить всього 3% від проданих нових автомобілів.

Світові продажі електрокарів в першому півріччі виросли у більш ніж два з половиною рази

Нагадаємо: «Велика сімка» поставила амбітну мету – довести частку електромобілів у продажах до 50%, лідери країн G7 вважають, що цього реально досягти за 10 років.

Своєю чергою президент Джо Байден анонсував указ, який закликає зробити так, щоб до 2030 року половина всіх проданих автомобілів в країні припадала на машини з нульовим рівнем шкідливих викидів – електрокари і гібриди.