Світлина українського воїна з фронту на Донбасі потрапила до списку найкращих за версією Reuters

04.12.2021 09:22   -

До списку найкращих фото року від видання Reuters включили знімок з фронту на Донбасі України. Історія знімку зі щенятами.

Володимир, військовослужбовець українських збройних сил, грає із цуценятами на бойових позиціях на лінії відділення від терористів у Донецькій області, Україна 10 квітня. Двоє неназваних цуценят, які живуть на передових позиціях, будуть доставлені додому і названі солдатами, які йдуть у ротацію”, – йдеться в описі знімку.

Фото зробив український фотограф Олександр Клименко.

“Я прибув на цю позицію о 5:15 ранку, після того, як її обстріляли проросійські повстанці в самопроголошеній Донецькій Народній Республіці (“ДНР”) вночі. Вова, солдат на моїй фотографії, показав мені край траншеї, куди часто стріляють ворожі снайпери, коли зійшло сонце. Коли ми сіли, я помітив, що до Вови біжить щеня, потім ще одне. Поки він гладив цуценят, я дивився, як обличчя Вови змінилося, ставши ніжним і задумливим. Вова сказав, що цуценята народилися зовсім недавно, і за ними доглядають солдати”, – пригадує фотограф.

Через 20 хвилин після цього кадру окупанти почали стріляти з міномету. Через три години після від’їзду Олександра снайпер поранив українського солдата, пригадує він. 

“Ми, репортери, часто стаємо свідками насильства, руйнування та смерті, але те, що солдат в окопах виявляє доброту та ніжність до тварин, нагадує мені про добро та людяність у цьому світі”, – додав фотограф.

Зазначимо, у ще одному списку світлин року від Reuters в категорії “Як не дивно” є також фото з України – знімок пари з Харкова, які в День усіх закоханих вирішили прикувати одне одного ланцюгом.

Alexandr Kudlay, 33, and Viktoria Pustovitova, 28, have breakfast in their apartment in Kharkiv, Ukraine March 5. Tired of occasional break-ups, this Ukrainian couple found an unusual solution to stay inseparable. On St. Valentine's Day, they decided to handcuff their hands together for three months and began documenting their experience on social media.  REUTERS/Gleb Garanich