Судовий процес імпічменту над Трампом триває. Представлені нові відео про напад на Капітолій

11.02.2021 19:37   -

У середу на судовому процесі імпічменту екс-президента Дональда Трампа були представлені нові докази – ніколи не бачені відео та аудіозаписи смертельного заворушення 6 січня в Капітолії США, яке призвело до насильства, котре завершилося людськими жертвами, – повідомляє nbcn.

Тривожні відео- та радіопередачі охоронців та поліцейських показали, що насильство, яке призвело до загибелі п’яти людей та поранення понад 100 поліцейських, могло бути ще набагато гіршим.

До нового відео з відеокамерою охорони потрапив кадри, на яких видно десятки заколотників, які вдираються через розбиті вікна та подавляють єдиного співробітника поліції Капітолію, який намагався зупинити їх.

В іншому відеозапису, що стосується безпеки, видно, як бійці нападають на групу працівників поліції Вашингтону, що охороняли будівлю, з допомогою хокейної ключки, прапора Трампа та інших предметів. 

Потім керівники Палати продемонстрували болюче відео того самого нападу з однієї з камер офіцерів, на якому видно, як злочинні радикали-трампісти наносять удари кулаками, ногами по поліції. В іншому відео видно, як віце-президента Майка Пенса перевезли в безпечне місце.

Інше відео показує, як співробітники спікера палати парламенту Ненсі Пелосі, штат Каліфорнія, забираються в конференц-зал , де вони забарикадувались за двома дверима за хвилини до того, як натовп вийшов у коридор і шукав боса.

Людина прорвала одну з дверей, але бійці не змогли пройти через другу.

Потім один із менеджерів палати, відтворив слова переляканого співробітника Пелосі, який викликав поліцію Капітолію на допомогу . “Вони стукають у двері, намагаючись її знайти”, – прошепотів співробітник, щоб його не почула натовп за дверима.