Суддю з Дніпра звільнили через дисциплінарний проступок

29.01.2019 18:00   -
Автор:

Вища рада правосуддя звільнила Інну Тітову з посади судді Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська. Про це повідомило Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.
Суддю звільнено за вчинення істотного дисциплінарного проступку, повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на «Українське право».
Дисциплінарна справа стосовно судді була відкрита на підставі скарги адвоката Щербака Є.М. в інтересах публічного акціонерного товариства «Укргазпромбанк». У скарзі зазначено, що суддя розглянула справу з порушенням норм чинного законодавства та правил підвідомчості, учасників процесу не було повідомлено про судові засідання і не надіслано їм копії ухвали про відкриття провадження у справі, позовної заяви, заочного рішення суду.
Окрім того, Тітова не направила копії судових рішень у вказаній справі до Єдиного державного реєстру судових рішень. У зв’язку із цим скаржник просив притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності.
Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що порушення, допущені суддею, містять ознаки істотного дисциплінарного проступку або грубого нехтування обов’язками судді, що є несумісним зі статусом судді.