Суддю Покровського районного суду відсторонили від посади за недбалість

09.11.2018 15:00   -
Автор:

Суддю Покровського районного суду Дніпропетровської області Катерину Лукінову тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя. Під час розгляду справи суддя порушила норми процесуального права внаслідок недбалості.
Як заявили в Вищій раді правосуддя, Катерину Лукінову притягнули до дисциплінарної відповідальності на підставі скарги, що надійшла на суддю до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “Закон і Бізнес“.
Ініціатор скарги вказав, що суддею Катериною Лукіновою було допущено істотне порушення норм процесуального права, оскільки постановлена нею ухвала про забезпечення позову зачіпає права та інтереси юридичних осіб, які не були учасниками судового процесу, їх не було залучено до розгляду справи як третіх осіб, а постановленням вказаної ухвали суддя фактично здійснила втручання в господарську діяльність товариств з обмеженою відповідальністю.
Встановлені перевіркою обставини дають достатні підстави вважати вказані порушення такими, що допущені внаслідок недбалості, несумлінного використання суддею процесуальних повноважень шляхом вжиття заходів забезпечення позову за відсутності доказів належності вказаного майна відповідачу, який мав майнове зобов’язання особистого характеру перед позивачем, за відсутності встановлення дійсного власника/власників будівлі автосалону та комплексу з обслуговування автомобілів, оскільки накладення арешту на майно могло зачіпати права та інтереси інших осіб, яких не стосується майновий спір, що виник між позивачем та відповідачем у цій справі, та за відсутності достатніх доказів того, що такий вид забезпечення позову не буде втручанням у діяльність будь-якої юридичної особи. Крім того, заходи забезпечення позову, зазначені в ухвалі суду першої інстанції, були неспівмірними з позовними вимогами позивача.