Суддя АНД района Богун постане перед судом

23.11.2021 14:48   -
Автор:

Суддя районного суду АНД району Дніпра Оксана Богун може постати перед судом, якщо слідство збере достатньо доказів у відкритій проти неї кримінальній справі. Справу відкрито за статтею  368 ККУ, – повідомляє видання 49000.

Саме суддя Богун намагалася допомогти одіозному дніпровському політику Загіду Краснову врятувати його рекламні борди від демонтажу, наклавши тимчасовий арешт на це майно. Пізніше Апеляційний суд визнав таке рішення неправомірним.

Окрім того, суддя Богун була фігурантом справи про нанесення тілесних ушкоджень шестирічній дитині, за що відбулася лише адміністративним покаранням.

Найдивніше, що суддя Оксана Богун ще й досі працює суддею. Але чи надовго це?

У витязі з ЄРДР зазначено, що кримінальне провадження проти судді Богун розпочато 15 листопада і справа кваліфікована за частиною 3 статті 368 ККУ – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища. В разі доведення провини, таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.